VIP Tehnika hidropostaja tip MFHP

Hidropostaja je naprava, ki omogoča dvig tlaka na želeni nivo za višje zgradbe, šole, manjša naselja ter v različnih industrijskih in tehnoloških postopkih. Izdelana je kot kompaktna celota (monoblok izvedba).

Hidropostaja tipa MFHP je mikroprocesorsko krmiljena hidropostaja s frekvenčno regulacijo, pri kateri je frekvenčno regulirana ena izmed črpalk, ki sestavljajo hidropostajo (ostale vklapljane kaskadno).

Osnovne prednosti takšnega krmiljenja so:
  • Konstantni tlak z minimalnim odstopanjem, ne glede na porabo. Pri tem načinu krmiljenja je ena črpalka regulirana preko frekvenčnega regulatorja in pokriva porabo oz. kapaciteto v področju od 0-105% nazivnega pretoka oz. nazivne kapacitete ene črpalke. Ko gre dejanska poraba preko 105% nazivne kapacitete ene črpalke, se vklopi druga črpalka, ki deluje pri 100% svoje nazivne kapacitete.
  • Prva črpalka, ki deluje preko frekvenčnega regulatorja pa dodaja potrebno kapaciteto od 100% do 205% nazivne kapacitete. Tako lahko s kombinacijo dveh ali treh črpalk pokrijemo katerokoli točko porabe v področju od 0% do 300% nazivne kapacitete oz. nazivnega pretoka treh črpalk v sistemu (pri hidropostaji s tremi črpalkami).
  • Počasni zagoni in ustavljanje pilotske (frekvenčno regulirane) črpalke, s čimer se podaljša življenjska doba črpalke in zmanjša možnost mehanskih okvar.
  • Dokazan je občutni prihranek tako električne energije kot tudi prihranek vode.
 
Osnovna shema hidropostaje s tremi črpalkami:

1. frekvenčno regulirana črpalka
1a. črpalka s polnim številom vrtljajev
2. raztezna posoda
3. zaporni ventili
4. nepovratni ventili
5. kontrola tlaka na dovodu - ˝suhi tek˝
6. manometri
7. zvezni merilec tlaka
8. Krmilno zaščitna omarica za napajanje in krmiljenje črpalk glede na pretok

Možnosti, ki jih ponuja krmilno-zaščitna omarica (MHP in MFHP):
  • Termična zaščita vseh motorjev (ob napaki se na zaslonu izpiše »TERMIČNA ZAŠČITA – MOTOR ŠT. XX«)
  • Zaščita pred delovenjem ˝na suho˝ (ob izpadu dotoka vode se na zaslonu izpiše »SUHI TEK«) – po ponovni vzpostavitvi potrebnega stanja se hidropostaja ponovni vklopi avtomatsko
  • Zaščita pred izpadom ene izmed faz (na zaslonu se izpiše »NI FAZE«)
  • Zaščita pred izpadom ali okvaro merilca tlaka (na zaslonu se izpiše »SENZOR«)
  • Zaščita pred kavitacijo – kadar pride v črpalko zrak ali črpalka zaradi kakršnegakoli drugega vzroka pri normalnem obratovanju ne daje zahtevanih karakteristik, se po treh minutah hidropostaja izklopi in je možen le ročni zagon (na zaslonu se izpiše »KAVITACIJA«)
  • Poleg tega lahko na zaslonu spremljamo zeleni tlak hidropostaje, število črpalk, ki obratujejo, število črpalk v okvari, itd…

Hidropostajo je mogoče izdelati s katerokoli drugo kombinacijo črpalk. Po dogovoru je možno hidropostajo izdelati tudi s črpalkami drugih proizvajalcev!

Naše reference hidropostaj si lahko ogledate na tej povezavi.

Podrobnejše tehnične informacije najdete v spodnjem PDF dokumentu.

Prospekti in tehnični listi


Informacije o dostavi, zalogi in dostavi

Dobavni rok črpalk je običajno 10-30 dni. Možna je dostava po pošti, za večino izdelkov tudi dostava do kupca z lastnim prevozom ali paketna dostava. Za vse dodatne informacije in vprašanja nas kontaktirajte ali nam pošljite povpraševanje.

Oddaja povpraševanja