VIP Tehnika hidropostaja tip MHP

Hidropostaja je naprava, ki omogoča dvig tlaka na želeni nivo za višje zgradbe, šole, manjša naselja ter v različnih industrijskih in tehnoloških postopkih. Izdelana je kot kompaktna celota (monoblok izvedba).

Hidropostaja tipa MHP je mikroprocesorsko krmiljena hidropostaja brez frekvenčne regulacije. Klasična tlačna stikala nadomeščajo zvezni merilec tlaka, režim delovanja pa določa mikroprocesor, ki skrbi za:

  • enakomerno obrabo črpalk (ciklično delovanje)
  • nadomestilo okvarjene črpalke z izpravno
  • vklopne in izklopne nivoje

Diferenca med vklopnimi in izklopnimi tlaki se pri tem tipu hidropostaje v primerjavi s frekvenčno regulirano hidropostajo poveča, zato je potrebno za umiritev delovanja v teh primerih namestiti večjo membransko posodo (velikost le-te je odvisna od kapacitete hidropostaje in s predvideno maksimalno porabo).

V teh primerih ponujamo membranske tlačne posode kapacitet 100 l, 200 l, 300 l, 500 l in 750 l z nazivnimi tlaki do 10 bar in do 16 bar.

Osnovna shema hidropostaje s tremi črpalkami:

1. črpalka
2. raztezna posoda
3. zaporni ventili

4. nepovratni ventili
5. kontrola tlaka na dovodu -˝suhi tek˝
6. manometri
7. zvezni merilec tlaka
8. Krmilno zaščitna omarica za napajanje in krmiljenje črpalk glede na pretok

Možnosti, ki jih ponuja krmilno-zaščitna omarica (MHP in MFHP):
  • Termična zaščita vseh motorjev (ob napaki se na zaslonu izpiše »TERMIČNA ZAŠČITA – MOTOR ŠT. XX«)
  • Zaščita pred delovenjem "na suho" (ob izpadu dotoka vode se na zaslonu izpiše »SUHI TEK«) – po ponovni vzpostavitvi potrebnega stanja se hidropostaja ponovni vklopi avtomatsko
  • Zaščita pred izpadom ene izmed faz (na zaslonu se izpiše »NI FAZE«)
  • Zaščita pred izpadom ali okvaro merilca tlaka (na zaslonu se izpiše »SENZOR«)
  • Zaščita pred kavitacijo – kadar pride v črpalko zrak ali črpalka zaradi kakršnegakoli drugega vzroka pri normalnem obratovanju ne daje zahtevanih karakteristik, se po treh minutah hidropostaja izklopi in je možen le ročni zagon (na zaslonu se izpiše »KAVITACIJA«)
  • Poleg tega lahko na zaslonu spremljamo zeleni tlak hidropostaje, število črpalk, ki obratujejo, število črpalk v okvari, itd…

Hidropostajo je mogoče izdelati s katerokoli drugo kombinacijo črpalk. Po dogovoru je možno hidropostajo izdelati tudi s črpalkami drugih proizvajalcev!

Naše reference hidropostaj si lahko ogledate na tej povezavi.

Podrobnejše tehnične informacije najdete v spodnjem PDF dokumentu.

Prospekti in tehnični listi


Informacije o dostavi, zalogi in dostavi

Dobavni rok črpalk je običajno 10-30 dni. Možna je dostava po pošti, za večino izdelkov tudi dostava do kupca z lastnim prevozom ali paketna dostava. Za vse dodatne informacije in vprašanja nas kontaktirajte ali nam pošljite povpraševanje.

Oddaja povpraševanja